2014. szeptember 24., szerda

Séta a könyvtárba



Csodaszép napsütéses időben indultunk első városi sétánkra tegnap délután.
Az iskolából a gyerekkönyvtár felé haladva állatokat kellett megkeresnünk a feladatlap alapján. Voltak oroszlánok (kopogtató, szobortalapzat, faldísz), holló, ló, bagoly, béka, pelikán. Majdnem mindet megtaláltuk (a bagoly valószínűleg elszállt:)), és a feladatokat is sikerrel megoldottuk. A Kossuth utca a könyvtárig "Ott van!" felkiáltásoktól volt hangos. Így aztán mindenki tudta, aki arra járt, hogy milyen okosak, szemfülesek vagyunk!
Még egy állat hátra volt a megtalálásban, itt kellett volna lennie a könyvtárban... Kicsit várnunk kellett rá, de végül a kis majom is előkerült szék formájában! Kriszti néni várt bennünket, és a megtalált állatokhoz mesét, verset olvasott nekünk, zenét hallgattunk. Most látszott igazán, milyen fontos lenne, hogy tudjunk egy kicsit többet pihenni ebéd után. Néhányan ugyanis igencsak elpilledve hallgatták végig a meséket.:)
Végül nézegethettünk könyvet, játszhattunk a mesesarokban egy picit.
Visszafelé mégis csak láthattunk egy baglyot (Kriszta néni ajánlásával).
Jó kis délután volt, megyünk máskor is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az utolsó napok margójára

A szokásos rendben fejeződött be az idei évünk is... Erdei iskola után minimális tanulás, kevés tz, majd lazítás, most kiegészítve a búcsúzá...