2015. május 18., hétfő

Családi kirándulás Sárkeresztesen



Szombaton sikerült, ami ősszel elmaradt...:)
Kicsit izgultunk még korán reggel, vajon kegyes lesz-e hozzánk az Ég. Kicsit fázósan gyülekeztünk a kultúrház előtt. Együttesen eldöntöttük, itt ma biztosan lesz kirándulás! Eloszlott a felhőtakaró. és mi nekivágtunk az erdőnek.
Gyors terepszemle után úgy döntöttünk, az esőbeálló melletti tisztáson verünk tanyát. A szülők közül néhányan már el is indultak párosával a tanösvényen, hogy az akadályverseny feladataira választ kapjanak. A többiek a főzéshez készülődtek. Krumpli pucolása, tűzrakás, beszélgetés vidám hangja hallatszott. Nagyon profi szakács apukák pillanatok alatt ínycsiklandó illatokat varázsoltak a bográcsok köré. Mire visszaértek a túrázók, már meg is főtt az ebéd! A paprikás krumpli mellé még sült krumpli is készült! Nagyon finom volt, köszönjük szépen mindenki segítségét!
Később kötélhúzásba kezdtünk, de a foci és a tollaslabda is előkerült. Végül a tornapályán kötöttünk ki, ahol Dominik apukája és G. Dorina anyukája versenyt futott egymással. Természetesen a gyerekek is kipróbálták erőnlétüket és állóképességüket. Kati néni büszke lett volna rájuk, ha látja!
Jó hangulat, csodaszép idő, finom ebéd, jó társaság. Mi kellhet még egy családi kiránduláshoz?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az utolsó napok margójára

A szokásos rendben fejeződött be az idei évünk is... Erdei iskola után minimális tanulás, kevés tz, majd lazítás, most kiegészítve a búcsúzá...