2015. május 26., kedd

A mai kor lovagjai



Reggel még bizakodtunk a jó időben. Aztán kezdtünk elkeseredni, hiszen az eső csak esett. Mi pedig kinti programra vártunk!
Az aulában felsorakozva csodaszép szivárványt alkottunk. Minden osztály a neki kijelölt színű pólóban érkezett, így az emeletről nézve idevarázsoltuk az eső ellenére is ezt a gyönyörű természeti jelenséget.
Tízórai után megnéztünk egy DVD-t, melyben Rendőr Robi segít a gyerekeknek a balesetmegelőzésben. Egy hozzá kapcsolódó tesztet is kitöltöttünk párokban. A hibátlan megoldásokat végül Reni néniék jutalmazták.
Az 1-2. osztályosok a tornateremben kezdték a napot, ahol a Mátyás király tréfái című előadást nézhettük meg. Nagyon színvonalas, csodaszép díszlettel és dalokkal tarkított darab tette vidámmá a napunkat.
Később az aulában gyülekeztünk, ahol egy rendőrkutya bemutatóját láttuk. Áron apukája volt a segítő! Az udvaron közben csitult az eső, így az ott felsorakozott járműveket csodáltuk meg sorban. A mentőautó berendezésén ámultunk, a tűzoltó autó felszerelését aprólékosan végigkérdeztük. A rendőrmotort is megnéztük közelről, majd egy újabb kutya érkezett. Ő is bebizonyította, milyen kiválóan kiképezték.
Az aulába visszamenve sok érdekes feladat várt ránk. Készültek tenyérlenyomatok (néhány lábnyomat is), és azt is kipróbáltuk milyen érzés, ha valaki nagyon rosszul lát. Ragasztottunk zászlót, majd fényképezkedtünk. Nagyon vagány rendőrök lennénk a képek alapján!
Tartalmas és mozgalmas nap volt. Köszönet mindenkinek, aki segített benne!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az utolsó napok margójára

A szokásos rendben fejeződött be az idei évünk is... Erdei iskola után minimális tanulás, kevés tz, majd lazítás, most kiegészítve a búcsúzá...