2016. június 1., szerda

Gyereknap

Hétfőn reggel a szokásos kis hátizsákkal gyülekezve az iskolában azon tanakodtunk, vajon hova is megyünk.
Abban biztosak voltunk, hogy gyereknapra kapjuk ezt a kirándulást, de az úti cél még nem volt ismert. Reggeli után elindultunk a bésekkel együtt az uszodás buszmegállóba, ahol kicsit izgultunk, mert még nem volt ott a busz. Szerencsére nem kellett rá sokat várni! Mentünk, mentünk, majd olyan helyre értünk, ami nem volt más, mint egy szép épület, hatalmas kerttel. Ekkor tudtuk meg, hogy rajzversenyen nyertük ezt a kirándulást, és mind eddig sikerült titokban tartani! Lucának és Boginak köszönhetjük, és persze Mariann néninek, aki felhívta erre a lehetőségre a figyelmünket!




Rövid játék után négy csapatra osztottak bennünket a tanító nénik. Két-két csapat ment Lajos bácsival a kertbe, ahol minden növényt, a Gazdatábor minden lényeges elemét megmutatta nekünk.



A másik két csapat rovarokat, növényeket gyűjtött, amiket utána meg is kellett határozni könyvek segítségével. Persze egy idő után volt csere is, nehogy valaki kimaradjon a jóból!:)


Az ebédre kapott finom kenyérlángost is mi dagasztottuk a saját kezünkkel!


Később sorversenyek voltak, melyek eredményét a növény/rovarhatározásokkal együtt értékelték. A versenyt az utolsó teszt döntötte el, melyben azt bizonyítottuk, hogy mennyire figyeltünk Lajos bácsira.
Jó meleg nap volt, sokat tanultunk (a gyereknap ellenére), vidáman játszottunk.
Köszönet az Úrhidai Gazdatábornak a lehetőségért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az utolsó napok margójára

A szokásos rendben fejeződött be az idei évünk is... Erdei iskola után minimális tanulás, kevés tz, majd lazítás, most kiegészítve a búcsúzá...