2014. december 6., szombat

Advent

Készülünk. Elsősorban a lelkünket készítjük az eljövetelre. Ez az idő az elcsendesedésé. A befelé fordulásé, a jó cselekedeteké. Titokban, örömmel csodát varázsolni egymásnak.

Kicsi még a gyermekszív, tapasztalatlan. Segítenünk kell a varázslásban nekik. Mi is tegyünk csodákat, varázsoljuk egymás napjait szebbé, békéssé, könnyűvé! Ha látja, mi hogyan készülünk a karácsonyra, tudni fogja: semmi sem lehetetlen! Amit nagyon szeretnénk, elérhető! Nem vagyunk egyedül a világban, van aki segít. Aki mellénk áll, fogja a kezünket, ha kell. Megvigasztal vagy osztozik az örömünkben. Ezzel a megtapasztalással kezdjük az iskolát, maradjon meg amíg csak lehet!

A lelkünk felkészítését adventi gyertya gyújtással kezdtük hétfőn reggel. Közösen, az egész iskola - együtt énekelve.


Utána a teremben a saját gyertyánkat is meggyújtottuk. Húztunk nevet, akinek a karácsony előtti időszakát szebbé tesszük. Segítjük, figyelünk rá, beszélgetünk vele. Megvigasztaljuk vagy együtt örülünk vele...


Minden nap egy valaki megkapja az adventi naptárban megbúvó meglepetést is. Nem csak finomságot rejt, hanem feladatot is. Hiszen már nagy iskolások vagyunk!

Szép, békés, csodás adventet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az utolsó napok margójára

A szokásos rendben fejeződött be az idei évünk is... Erdei iskola után minimális tanulás, kevés tz, majd lazítás, most kiegészítve a búcsúzá...