2017. december 27., szerda

Visszatekintő

Sajnos a negyedik év mindig ilyen...Programok, versenyek, soha nem érünk rá mindezt dokumentálni. De most! Mire való a téli szünet, ha nem az elmaradt dolgok pótlására?

November 13-án délután ismét beszélgetésre hívtuk a szülőket. Két téma került elő. Az első a mai információs társadalom hatása a nyelvhasználatra és a helyesírásra volt. Detre Zsuzsa kolléganőnk szakavatott tudója a témának. Nagyon gyakorlatias, érthető és könnyen elfogadható módon mutatta be, hogy hogyan is hat ez a nyelvi kifejezésmód a gyerekeink olvasására, helyesírására, társas kapcsolataira. Nem volt egyértelműen pozitív, sőt...
A másik téma a szülői értekezleten is felvetődött, a tehetséggondozás formái az iskolánkban. Szintén kollégánk, Farkas Tímea (az iskola tehetségsegítő csoportjának tagja) mutatta be alapos részletességgel a programot. Minden kérdésre kimerítőválaszt adott, így az jelenlévők számára megnyugtató válaszok születtek.

November 14-én tartottuk a szokásos nyílt napunkat. Az idén az ének és az angol órákba pillanthattak be az érdeklődők. A gyerekek hozták szokásos jó formájukat. Mindenki láthatta, nagyon ügyes és okos az osztály!

November 24-én a szintén hagyományos karácsonyi készülődés zajlott a lelkes szülők részvételével. Ismét egy jókedvű, hasznos délutánt töltöttünk együtt. Rengeteg szép ajándék készült, melyet a vásáron pillanatok alatt elkapkodtak a vásárlók.

December 6-án az idén is meglátogatott bennünket a Mikulás. Előtte levelet is írt, melyben a jégpályára hívott bennünket. Külön busszal utaztunk oda-vissza. Amíg mi koriztunk, a melegedőben hagyott cipőkbe, csizmákba csomag került!

December 20-án pedig egy nagyon profi karácsonyi műsorral zártuk a naptári évünket. A színdarabban és a táncban is megmutatták a gyerekek, hogy milyen profik! A sok gyakorlás meghozta gyümölcsét, büszkén állhattunk a népes nézősereg előtt.

A sok versenyre készülés is ezt mutatja. Eredményeink röviden:
Területi Bolyai matematika verseny: 3. hely
Területi Bolyai magyar verseny: 6. hely
Városi prózamondó verseny: 1. és 3. hely
Iskolai ly-j verseny: 1. és 3. hely
Városi ly-j verseny: 4. hely
Megyei Móra-Hétvezér szövegértési verseny: 1. hely
Megyei TEK verseny: 1. hely
Városi diákolimpia: 50 m gyorsúszás: Zita 2. hely, Maxim 5. hely
50 m mellúszás: Zita 3., Bogi 4. hely
450 m váltó: 1. hely, Maxim volt az osztályból a csoportban.

Köszönet illet minden Szigetlakót és szüleit az elmúlt időszakban végzett munkájáért, támogatásáért, türelméért, segítségéért!
Jó pihenést a szünetre mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az utolsó napok margójára

A szokásos rendben fejeződött be az idei évünk is... Erdei iskola után minimális tanulás, kevés tz, majd lazítás, most kiegészítve a búcsúzá...