2017. október 1., vasárnap

Családi nap

A negyedik évben az időjárás is kegyes volt hozzánk ezen a napon.
Szombaton délelőtt az agárdi Park strandon gyülekeztünk, ahol rögtön neki is álltunk a főzésnek. Slambuc készült, hogy mire a Helka olvasásához kezdünk, tudjuk értelmezni a szót.


A tavalyi családi napon vetődött fel az ötlet, hogy kipróbálhatnánk a kenuzást az idei évben. Így aztán 11 órakor megjelent a túravezetőnk, aki részletes tájékoztatót tartott a kenuzás szabályairól. Elosztottuk a résztvevőket a hajókba, megbeszéltük előre, ki melyik oldalon fog evezni. Kiválasztotta mindenkinek a megfelelő méretű mentőmellényt és evezőlapátot, majd izgatottan indultunk a hajókhoz.


Már a beszállás is komoly odafigyelést kívánt, hát még az evezők összehangolt használata! Csodaszép helyeken jártunk. Láttunk hattyúcsaládokat, szitakötőket, vízisiklót. Másfél órás kemény munka és egy kis verseny után vidáman érkeztük vissza a parthoz, ahol a kiszállás legalább akkora feladat volt, mint a beszállás. Mindenki nagyon fegyelmezett volt, pontosan követte Zoli bácsi utasításait.


Ahogy visszaértünk a főzés helyszínére, nemsokára élvezhettük a finom ebédet, amit többek között Gréti apukájának köszönhetünk.
Jókedvű, beszélgetős, élménydús napunk volt. Köszönet érte mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az utolsó napok margójára

A szokásos rendben fejeződött be az idei évünk is... Erdei iskola után minimális tanulás, kevés tz, majd lazítás, most kiegészítve a búcsúzá...