2015. június 14., vasárnap

Visszatekintő

Onnan tudjuk, hogy június van, hogy
  • a teremben már nem nagyon tudunk meglenni zárt ajtók mögött a meleg miatt
  • a gyerekek feje csordultig telt okossággal, így újabb nem fér már bele
  • program programot ér (legtöbb esetben a szabadban)
  • gyakran hangzik el a KÖSZÖNÖM! szó.
Így volt ez pénteken is, amikor a szülők és a gyerekek meglepték a tanító néniket egy nagyon aranyos kis ünnepséggel, csodaszép tulipánokkal és eredeti ajándékokkal. Nagy-nagy örömet szereztek vele!!!





Hétfőn igazi meglepetést szerezhettünk a gyerekeknek. Csak elindultunk a kis hátizsákkal, mintha csak sétálni mennénk, de nem tudták, hova is igyekszünk. Az Országalmánál már néhányan gyanakodtak, hogy csak nem kisvonatozni fogunk? Így történt, hogy egy városnéző körútra vitt bennünket a masiniszta. Persze ez sem volt véletlen (mint ahogy semmi sem az nálunk!). Az év során sok olyan programunk volt, ami a város megismerésére irányult. Ez az utazás volt a csúcspont. Örömmel hallottuk, milyen sokan ismertek rá azokra a helyekre, amerre már jártunk együtt! Megérte!!! :)



Kedden délután a szülőket vártuk a mi kis saját "szaunánkba". A gyerekek megmutatták, hogyan is kell játszani azt a sok játékot, amit Elmetornán tanultak. Büszkén mutatták, még büszkébben nyertek apa-anya-papa-mama ellen. Persze nem mindenki! Volt, ahol a felnőttek nagyon profik voltak! Gratulálunk nekik! Köszönet az aktív részvételért!





Csütörtök volt az utolsó elsősként együtt töltött napunk! Igyekeztünk emlékezetessé varázsolni. Lehetett játékot hozni, de azt hiszem nem ez volt az igazán nagy meglepetés a gyerekeknek. Péter bácsi délelőtt elhozta a magasnyomású mosóját, és megmutatta, hogyan lehet "házilag" szivárványt készíteni. Sikerült!!! Persze nehéz lett volna a nagy meleget kibírni a víz mellett állva... Így fürdőruhára vetkőzve (köszönet érte a szülőknek!) élveztük a hűsítő vízpermetet. Utána megbabonázva néztük a hajunkon, bőrünkön megpihenő apró kis vízcseppeket. Tényleg fantasztikusan szép volt! Köszönjük Péter bácsi!!!


Persze ennyivel nem értük be! Kisétáltunk a vízipisztolyainkkal a játszótérre, ahol kezdetét vette a nagy VÍZICSATA! Néhányan annyira belejöttek a játékba, hogy a játék sárcsatával folytatódott volna, ha Rozi néni nem figyelmezteti őket a délutáni ünnepségre és a fürdőszoba hiányára...
(Persze ez is megoldódott, hiszen a tornaöltözőben szerencsére van zuhanyzó...:))





Ebéd után ismét útnak indultunk. A Zichy-ligetbe vettettük be magunkat, ahol nagy meglepetésünkre Mónika néni egyenruhában fogadott bennünket. Kaptunk rendőrös színezőt, kipróbálhattunk igazi (nem töltött :)) fegyvereket, és KID ROCK bemutatót is láttunk.  Sokáig nem maradhattunk, hisz tudtuk mi vár még ránk. Nagy izgalommal indultunk vissza az iskolába, de egy fagyi még belefért...





Az iskolába visszaérve gyors próba után uzsonna, majd öltözés az évzáró műsorra! Pakolás, és már jöttek is a vendégek. Összeszedtük minden maradék figyelmünket, erőnket és bátorságunkat. Megmutattuk, milyen ügyesek, okosak, nagyok lettünk egy év alatt!

Köszönjük a sok-sok segítséget, amit a szülőktől, nagyszülőktől kaptunk szeptember óta! Már büszkén mondhatjuk: másodikasok leszünk!!!

Nagyon szép, tartalmas, pihenős nyári szünetet kívánunk mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az utolsó napok margójára

A szokásos rendben fejeződött be az idei évünk is... Erdei iskola után minimális tanulás, kevés tz, majd lazítás, most kiegészítve a búcsúzá...